Neked melyik volt a kedvenc játékod?

Az Y generáció idejében ilyet kérdezni talán botorságnak tűnik, de talán mindannyinknak megvoltak a kedvenc játékai gyermekkorában. Van, akinek a Barbie baba, másoknak a matchbox, vagy például nekem a lego.

A játékok ugyanakkor kortalanok tudnak lenni, különösen a készség-, és képességfejlesztő játékok, melyek nagyon hasznosak a kisgyermekeknek. Nem csupán azt jelenti egy játék, hogy a gyermek lefoglalja magát (és hagy ezzel egy kis szabadidőd a szülőknek..), hanem nagyban segíti a szem-kéz koordinációt, megalapozza a kreativitást, sőt, egyes tanulmányok szerint segít előhozni a gyermekekben rejlő tehetség különböző formáját is!

Épp ezért nagyon nem mindegy, milyen játékokat adunk a csemeték kezébe! A Jatekwebaruhaz.eu oldalon igen nagy hangsúlyt fektetnek például a gyermekek fejlesztésére: már bébi-, és babajátékaik is erre fókuszálnak leginkább! Érdemes hát alaposan elgondolkodni, mivel foglaljuk le gyermekünk: egy társasjáték, egy puzzle, vagy épp memória-, logikai vagy építő játék sokat segíthet a legkisebbek fejlődésében is!

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük